Május 20. Hétfő, Bernát, Felícia

Németországban már nem lehet otthon autót mosni csak úgy...

Híreső
2024. május 09. 14:00
Car,Washing.,Smiling,Man,His,Cleaning,Car,Using,Sponge,And

Amint megérkezik a tavasz, az emberek autót is mosnak a kertjükben, portájuk előtt. Ez egyrészt a kocsi szeretetéből adódik - vagy egyszerűen csak tisztának akarják látni -, illetve spórolási szándék is rejtezik mögötte. 

Woman,Washing,Car,Tail,Lights,With,Shampoo,At,Home.,Car
Fotó: zblaster

Igaz, lassabb a folyamat és többet is kell vele dolgozni, mint egy autómosóban, pláne egy gépesítettben, de hozzátartozik a tavaszi - nyári időszakhoz a samponos, vegyszeres autómosás. 

Happy,Family,Washing,Car,At,Backyard,On,Sunny,Day
Fotó: New Africa

Legalábbis nálunk, mert Németországban ez már nem lehetséges, tiltott dolog, mely tilalom megszegése bizony komoly pénzbírságot is von maga után. A tiltás pedig a vízgazdálkodási törvényben szerepel! 

A,Man,Washes,His,Car,At,Home,In,The,Garden
Fotó: Sergey and Marina Pyataev

Persze vannak kivételek, olyan folyamatok, melyeket otthon is elvégezhetnek az emberek, de a vegyszeres víz esetében gondoskodni kell annak csatornába jutásáról - vagyis nem a kertben a fű közt elfolyatva kell megoldani a kérdést. Ez ráadásul sok településen teljesen elkülönített hálózaton működik az esővíztől, vagyis otthon vegyszerrel autót mosni lehetetlen a törvény megszegése nélkül. Erre csak a kijelölt mosókban van lehetőség, hiszen itt a szennyezett víz megfelelő elvezetéséről is gondoskodnak, hogy később probléma nélkül kerülhessen vissza a körforgásba! 

forrás: cikk

 

vízautómosásvegyszer