Május 20. Hétfő, Bernát, Felícia

Jégesők romboltak Indiában

A puszító csapadék hatására több mint 15 000 épületben keletkezett kár.

Híreső
2024. május 10. 11:00
null

 

A tavaszi viharok nem kímélik Indiát sem. Manipur államban május 5-én több területen is úgy néztek ki az utcák, mintha havazott volna – pedig ez azért a májusi viharokra már nem jellemző. 

Ebben az esetben sem a hó, hanem a jég okozta a jelenséget. Az államban ugyanis pusztító jégesők kísérték azt a viharrendszert, mely május 5-én érkezett meg az állam területére. A heves esőzések és a szél sem javítottak a helyzeten. 

A jég és az erős szél komoly károkat okozott az államban, mind a lakosság mind pedig a mezőgazdaság oldaláról. Az előzetes kárfelmérések szerint több mint 15 000 épület sérült meg a jégverésben, ehhez jönnek még a járművek, melyek számát egyelőre megsaccolni is nehéz lenne. 

A 7 cm-nél is nagyobb jégdarabok egy ember életét is elvették. A károsultak számára az államban 42 segélytábort hoztak létre, de úgy tűnik, ez is kevés lesz. A szakemberek arra figyelmeztették a helyieket, hogy az időjárás a következő néhány napban sem fog javulni, továbbra is erős széllel és jégesőkkel kell számolni, ennek megfelelően narancssárga riasztást léptettek érvénybe. 

lead kép: watchers.news

forrás: Watchers.news

 

 

 

viharjégviharjég