Május 19. Vasárnap, Ivó, Milán

Húzós összeget perkált le büntetésképpen egy védett állattal szelfire vágyó turista

Híreső
2024. május 03. 11:00
Walrus,Resting,On,A,Ice,Flow,In,The,Arctic,Ocean

 Az, hogy az emberek zsebében egy apró számítógép lapul, amivel történetesen remek fotókat is lehet készíteni, alapvetően jó dolog, de nem tudjuk megfelelően használni, pontosabban nem tudjuk, hol vannak azok a határok, amiket nem kellene átlépni. 

Walrus,Is,A,Huge,Animal,And,It,Like,To,Rest
Fotó: Risto Raunio

Rendszeresen adódnak életveszélyes helyzetek abból, hogy emberek igyekeznek rendkívüli képeket készíteni, mikor éppen egy épület tetejéről lógnak le, vagy egy száguldó vonat ablakán lógnak ki. De nem csak magukat sodorják életveszélybe a szelfiőrültek. 

Closeup,On,Svalbard,Walrus,With,Tusks
Fotó: Mats Brynolf

Nem is olyan régen két halálra rémült medvebocsot rángattak le turisták a fáról a fotók kedvéért, sokszor a fűben lapülő őzgidákat is kiszedik, fotózzák - utóbbiak sorsát meg is pecsételve ezzel. Most egy lengyel turista lépte át a határt a Spitzbergákon. A Norvég szigetcsoporton a férfi egy rozmárhoz ment túlságosan közel. 

Walrus,Cow,On,Ice,Floe
Fotó: Vladimir Melnik

Most is a fotó volt a lényeg, csakhogy az itteni környezetvédelmi törvények nagyon szigorúak. Egyetlen vadon élő állat nyugalma sem zavarható meg feleslegesen. A rozmárok pedig ráadásul vör9öslistás védelmet is élveznek, 150 méternél közelebb senki sem mehet hozzájuk. A férfi ezt szegte meg, ennek folyománya pedig egy közel fél millió forintos birság lett – amit egyébként a férfi ki is fizetett, és bocsánatot kért. 

fényképállatveszély